Putopisi


 

Lisabon

2017-11-06

Ne znam zašto me Thievery Corporation - Saudade album asocira na Lisabon. Nismo ih tamo slušali. Možda ja zamišljam taj ritam, kao ritam Lisabona, pomalo melankoličan, ali smirujući. (A MOŽDA ZATO JER JE TO NA PORTUGALSKOM;) Ali mooooožda zato;) )

Berlin

2017-10-23

Berlin, prvo putovanje na koje sam pokleknula, a da nije bilo po mojoj volji i želji. Šta ćeš.

I tako 9 mjeseci nakon što je rekao da ne želi u Grčku, pita zašto sam bukirala samo 4 dana u Ateni?! Išli smo na Kretu, preko Atene.

Grad lunapark

2017-10-06

Iako ću uvijek tvrditi da mi je Madrid nemjerljivo draži od Barcelone, ipak bi' opet otišla u Barcelonu.

Fakat mi se nije išlo u Bilbao, šta ću tamo?! Non-stop kiša i hladnoća, i to usred ljeta, kad je i u Lici toplije nego tamo! Da ne spominjem da živim za to da toćam noge ljeti, a ne da kisnem. Bilbao je na obali, ali zaboravi kupanje. Čovječe, da usred ljeta budem u gradu u kojem se ne mogu okupati!? A vidim more (tj. ocean). Svetogrđe!...

Moje prvo putovanje u inozemstvo je bilo u Italiju, s roditeljima. Ako se na varam, to je bila Verona. U školi mi je bilo zanimljivo kad smo iz povijesti učili o Grcima i Rimljanima pa sam htjela otići i u Rim.

Grad flamenca

2017-09-16

Od kolege i svoje tete sam čula da je Sevilja tipični španjolski grad, odnosno, kako bi ga stranci okarakterizirali. I zbilja je!

Madrid mi je omiljeni grad među svim, koje sam do sada posjetila. Nedavno sam mu se rado vratila deveti put, skoknula da vino i tapase. Na španjolskom sam prvo naučila reći: "Un copa de vino, porfavor!" i "Una copa mas!" ;) . Ovo je MOJ omiljeni grad, to ne znači da drugi trebaju razmišljati na isti način. Ali mogli bi...