Vlastite želje ili naučene želje

2018-09-05


Znate li koje su vaše želje? Naravno, tko to ne zna. Ili..?

Naravno, želim imati djecu. Naravno, želim imati svoj stan. Naravno, želim se oženiti. Naravno, želim biti zaposlen u struci. Naravno, želim voziti auto, muško sam.

Kada pričamo o željama,koje određuju naš način života, može se reći da su ovo neke od "univerzalnih" želja. Univerzalne, dakle, široko primjenjive. Široko primjenjive, dakle, predstavljaju model određenog života. Bilo bi pogrešno i smiješno očekivati da svi imamo iste želje. Ipak, to je ono to se očekuje od nas.

Što su nas učili u obitelji, školi i ono čemu nas uči društvo. Niti sami nismo svjesni da to zapravo nisu naše želje.

Nisu svi ljudi dešnjaci, pa ipak, ako ljevake od malena učite korištenju desne ruke, koristit će je jednako dobro kao i rođeni dešnjak.

Kako prepoznati koje su zaista vaše želje? To je ono što u vama budi osjećaj zanosa. SVE one stvari i misli, koje u vama bude osjećaj zanosa. Ako ih je previše i međusobno nemaju poveznica, samo je riječ o tome da ste ih dugo zanemarivali. Niste se razvijali u onom smjeru, u kojem je vaša duša htjela. Naprosto niste imali vremena jer vam je nametnuto nešto drugo.

Nemojte se dati omesti, radite ono od čeka vam srce poskoči. Upravo oni koji se ne slažu s vama su oni kojima srce više ne titra.