Uspjeti u životu

2017-11-29

Danas sam se opet zaljubila...u život!

Danas sam se opet zaljubila, bez obzira što sam pročitala raznorazne crne naslove u novinama, bez obzira što sam se svađala, bez obzira što sam bila umorna.

Zašto se zaljubljenošću podrazumijeva zaljubljenost romantične prirode?

Danas sam se opet zaljubila...u život i u sebe, jer ja jesam život. Za to su bile potrebne samo dvije riječi jedne drage osobe, i to nisu bile riječi "volim" i "te".

Bile su to riječi "uspjela" i "si".

Uspjela sam.

Što bi to značilo? Što znači uspjeti (u životu)? Nema definicije, svakome uspjeh predstavlja nešto drugo. Nekima je to velika obitelj, nekima puno novca, kojim mogu podmiriti svoje ekstremne materijalne potrebe, nekima su to sportski rezultati.

Imala sam sreće da ova draga osoba ima istu definiciju uspjeha kao i ja. Ona želi rasti kao osoba, želi istražiti svoje mogućnosti, ali i želi ostati neokrhnuta lošim emocijama drugih osoba. Želi ostati dječje zaigrana, bez obzira na probleme. Ne želi biti uvučena u pesimizam i sve stvari koje "mora".

Imala je hrabrosti postupiti po vlastitom nahođenju, ostvariti svoju viziju uspjeha, bez obzira što nam svi drugi savjetuju što bi trebali činiti kako bi "uspjeli".

Ona je osoba koja je uvijek istraživala sebe, iako krhka, neustrašiva. Nevjerojatan spoj divljeg i porculanskog. Fascinantna osoba.

Zato hvala ti, nisam niti bila svjesna da sam uspjela dok mi ti to nisi rekla.

I da, zaista mislim da si fascinantna, nisam ti to nikad rekla.