Slijedi svoje snove!

2018-02-19

Kad misliš da je suludo raditi ono što radiš i ono u čemu uživaš. Kada od toga ne možeš zarađivati, a živi se od novca. Kada ne želiš niti početi s nečim jer u startu kažeš da nema smisla, nećeš uspjeti, trošit ćeš previše vremena, a za to vrijeme možeš raditi nešto drugo, možda zdravije za tvoje tijelo ili korisnije za ljude koji te okružuju, zahvalnije za tvoj društveni život...kada sumnjaš sam u sebe. Kada bi bilo korisnije da položiš još koji certifikat, koji će ti pomoći u poslu. Kada misliš da nosiš ružičaste naočale. Kada misliš da sam sebe zavaravaš i jako ćeš se razočarati, da si se previše zanio. Tko visoko leti, nisko pada!

Kada trebaš nešto raditi jer uživaš u tome, ali podsvjesno želiš od toga zaraditi barem onoliko da pokriješ troškove za još jednu avanturu. Kad pomisliš kako bi bilo biti slobodan, kako bi bilo svaki dan probuditi se i razmišljati o novoj avanturi, koja ne mora biti nikakav veliki put, ili otkriće, nego samo malo uzbuđenje, ali misao da je možda, nekad moguće. 

Po cijenu vlastitog sumnjanja u sebe, svakog razočaranja, koje više pamtimo i apostrofiramo od svakog uspjeha, po cijenu bolnih leđa, po cijenu svakog sumnjičavog pogleda, po cijenu svakog podočnjaka i svakog umora, za samo jednu pravu riječ i informaciju u baš "tom" trenutku, idem(o) dalje k svome cilju!

Kada slušaš da moraš znati što želiš, kada dvojiš želiš li to, ili možda nešto drugo? Možda je to samo hir? Možda to ne želiš dovoljno jako, možda poželiš nešto drugo? Pa što ako i poželiš!? 

Svaki korak, sve bliže cilju!