Gubitak vremena na poslovnim sastancima

2017-10-26

Boli me glava od gubitka vremena! Nađeš se zarobljen na sastanku, na kojem ne želiš biti. Uz sve to, na kraju sastanka nije nađeno nikakvo rješenje problema niti zaključeno išta novo. Nesvhavatljivo! Dva i pol sata gubitka vremena. Sjediš i čekaš da završi, šutiš...

Čitavo vrijeme ti kroz glavu prolazi da tvoji sugovornici sigurno misle da si nekompetentna jer šutiš. Istina je da ne želim govoriti jer ne vidim svrhu prepričavanja već poznatih stvari, koje ne doprinose pronalasku rješenja.

Onda pogledaš petoricu svojih kolega, od kojih je jedan visokopozicioniran i ne možeš vjerovati svojim očima...i UŠIMA (!). 

Stani, na nekog me podsjećaju..? 

Pa da, na pet pijetlova u kavezu! Busaju se prsa u prsa, neka se vidi koji je veći mužjak. Ovaj visokopozicionirani čak kaže nekoliko gluposti, ne vjeruješ, ali, bitno je da se nešto priča. Pričaju i pričaju, ništa ne govoreći. Jedino što ti pada na pamet je kako moraš biti nezadovoljan sobom da na sastanku pričaš o stvarima, koje ne rješavaju problem ( zbog kojeg je sastanak i sazvan) i svađaš se tko je u pravu.

Kada si u životu nerealiziran i ovladao malim područjem, to je jedino što imaš! I uvjeriš sam sebe da si jako bitan (najbitniji) i vrijedan kao pčelica!