Nesigurnost u vlastito postojanje, vlastito biće, jastvo ili kako god. "Crna rupa" u duši, poriv za lakšim bogaćenjem, bogaćenjem "preko reda" i poriv za koristoljubljem. Nedostatna izgrađenost, potreba za pripadanjem kako bi se bolje osjećali, osjećali korisnije, potreba za sigurnošću i utjehom.

To nije samo onaj, koji priča da je nezadovoljan sobom. To je onaj koji stalno priča o sebi. Onaj koji je stalno bolestan, ali nikad mu nije ništa. Onaj koji stalno prigovara, ali ne želi čuti. Onaj koji se stalno žali i traži savjet, ali ne želi ga čuti, želi čuti samo vlastite ponovljene riječi. To je onaj koji stalno...

Koliko znamo samo je jedan i jedinstven je. Bez "takav, kakav jest". Mi nismo život, on je sve oko nas, svaka travka, svaka bubamara i svako zaigrano dijete na igralištu. Život nije "vrića jada i kapa sriće". Život je uistinu divan.

Prehrana po krvnim grupama, prehrana po obliku tijela, brzini metabolizma, stilu života, godinama, spolu, čemu god. Hranite se zdravo, izgledajte savršeno.

Zanimljivo, ali kada smo upitani reći nešto o sebi, prvo navedemo svoje zanimanje. Zaboravite svoje zanimanje, zaboravite svoju naobrazbu, svoj imetak, svoje ime i sve što mislite da jeste. Malo tko od nas zna odgovoriti na pitanje Tko sam ja? Znam da nisam svoje zanimanje.

Ne zanima me alkalna prehrana, dramatičnog naziva Alkalizirajte se ili umrite. Jako poticajno! Jedino što ovaj naslov potiče je strah od bolesti = stres. Ne zanima me uljno-proteinska dijeta, ne zanima me za što su koštice kajsije dobre, ne zanima me. Više me ne zanima...

Dragi roditelji i oni, koji će to tek postati. To je drugi najteži posao na svijetu. Prvi je voljeti sebe i poznavati sebe.

Strahovi

2018-05-05

Svaki dan napravi jednu stvar, koje se plašiš. I prestat ćeš biti plašljiva osoba.

Uz sve obaveze, koje maturanti imaju, najveći stres je i odabir željenog fakulteta. Neki mladi su sigurni u svoju odluku, pogotovo oni, koji do odluke nisu došli u zadnjih nekoliko mjeseci, nego je odluka u njima tinjala, osvijestili su svoje želje i ono u čemu su najbolji. Pustite djecu neka sami odluče što žele, na kraju krajeva, to je njihov...